Home » Blog Style – Grid
5 Tip Motivasi Bangkit 2022

Assalamualaikum w.b.t Salam tahun baru sahabat syurga. 🙂 Semoga tahun 2022 ini menjadi lembaran baru untuk kita buat yang terbaik di dalam hidup. Apa yang berlalu sudah pun berlalu. Kini, masa sekarang adalah hadiah dan masa hadapan adalah harapan. Jom … Read More

0
Diri Kita Ada Expired

Salah satu tanda makanan dah expired adalah bila makanan tersebut bertukar bentuk. Samada berubah warna, berbau mahupun bertukar rasa, jadi masam dan tak sedap. Bila expired dan rosak, kita akan buang makanan tersebut. Sebab apa? Sebab dah takda manfaat dah, … Read More

0
Ujian Hadiah Terindah

Post kali ni panjang tapi boleh tenangkan hati yang gelisah dan beri harapan. Kata kata semalam masih bermain difikiran. Ada orang tanya saya . “Yana macam mana awak boleh berubah ke tahap macam ni?” “Ya tak ya juga kan. Macam … Read More

0
Tubuh Manusia Adalah Planet

Pernah tak fikir, tubuh kita sebenar nya, sama seperti planet bumi Banyak persamaan sebenar nya antara tubuh kita dan planet bumi, bila kita start fikir-fikir kan. Bumi sebahagian besar nya adalah air. Sekitar 70% bumi adalah air Begitu juga tubuh … Read More

0
Menang Dalam Peperangan

Hidup kita ibarat medan peperangan Tanpa kita sedari, setiap hari kita berperang Kita perang dengan fikiran kita. Kejap kita fikir macam ni, kejap kita fikir macam tu pula. Kita perang dengan emosi kita Kejap gembira, kejap kecewa, sedih dan sebagainya … Read More

0
Antara Sedar Dan Tahu

Semua orang tahu mengenai sesuatu hal dalam dunia ini, sama ada tahu mengenai agama yang benar, tuhan yang satu, tentang kematian. Namun, tidak ramai yang sedar bahawa kita semua sangat hampir kepada semua itu. Ramai yang belajar untuk menghadapi peperiksaan … Read More

0
Gemuk Is Awesome?

Gemuk atau obesiti adalah satu penyakit kronik yang semakin meningkat naik. Jika dulu obesiti hanya dikenal sebagai faktor risiko untuk dapat penyakit. Tetapi hasil kajian mendapati obesiti ternyata adalah satu penyakit yang menyumbang kepada penyakit kronik yang lain boleh berlaku. … Read More

0
Kesan Tinggal Gula Kepada Body

Pernah tak kita terfikir, apa akan jadi bila kita behenti makan gula? Jika kita nak kurus, perkara pertama yang kita perlu belajar adalah behenti mengambil gula secara berlebihan. Gula sebenarnya terdapat dalam hampir semua makanan yang kita ambil setiap hari. … Read More

0
8 Tip Isi Masa Lapang Gaya Jutawan

Assalamualaikum w.b.t Setiap orang pasti mempunyai masa terluang. Walau sesibuk manapun anda, anda pasti ada masa terluang contohnya ketika menaiki tren, ketika menunggu bas, ketika menunggu temu janji, waktu rehat bekerja, ketika memandu ‘traffic jam’ dan sebagainya. Begitu juga orang … Read More

0
3 Langkah Mudah Untuk Elak Makan Banyak

Ramai dari kita harini, tak sedar yang diri makan lebih banyak daripada sepatutnya. Termasuk diri mie juga dulu dulu. Kesannya, mie tak sedar berat badan naik hingga 90kg. Tak sedar baju kerja bertukar saiz setiap tahun. Ni mie nak kongsikan … Read More

0

© 2023 Al-Mishkaat - WordPress Theme by Kadence WP