Artikel Al-Mishkaat

5 Tip Motivasi Bangkit 2021

Assalamualaikum w.b.t Salam tahun baru sahabat syurga. 🙂 Semoga tahun 2021 ini menjadi lembaran baru untuk kita buat yang terbaik di dalam hidup. Apa yang berlalu sudah pun berlalu. Kini, masa sekarang adalah hadiah dan masa hadapan adalah harapan. Jom … Read More

0
Atasi Kemurungan 1 – Maksud dan punca kemurungan

Apa itu kemurungan ? Kemurungan adalah gangguan perasaan seseorang yang menyebabkan seseorang itu merasa sedih yang berpanjangan, keletihan dan ketiadaan tenaga, cepat marah serta hilang minat dalam aktiviti harian. Ia berlarutan sekurang-kurangnya dalam masa 2 minggu. Penyakit ini boleh dihidapi … Read More

0
Diri Kita Ada Expired

Salah satu tanda makanan dah expired adalah bila makanan tersebut bertukar bentuk. Samada berubah warna, berbau mahupun bertukar rasa, jadi masam dan tak sedap. Bila expired dan rosak, kita akan buang makanan tersebut. Sebab apa? Sebab dah takda manfaat dah, … Read More

0
Ujian Hadiah Terindah

Post kali ni panjang tapi boleh tenangkan hati yang gelisah dan beri harapan. Kata kata semalam masih bermain difikiran. Ada orang tanya saya . “Yana macam mana awak boleh berubah ke tahap macam ni?” “Ya tak ya juga kan. Macam … Read More

0